Plaža Kukunaries na ostrvu Skiatos

Grčka ♦ April 9, 2018 by Vera Đedović

Plaža Kukunaries - osvrt iz mora ka plaži

Ukoliko ste se, kojim slučajem, našli na Skiatosu i odlučili da posetite plažu Kukunaries, nećete pogrešiti. Na samom ulazu u plažu će vas sačekati iznenađenje. Crni i beli labudovi će vam srdačno poželeti dobrodošlicu. Tu ćete zateći i jato divljih pataka koje prate svoje predvodnike, labudove. Kada kažem srdačno, zaista i mislim tako jer su te životinje neobično društvene i pitome i pratiće vas sve dok im se ne izgubite iz vida negde u masi kupača. Na samom ulazu u plažu primetićete i jezero Strofilia koga od mora odvaja jedan mali deo kopna.

Plaža Kukunaries na ostrvu Skiatos

Plaža Kukunaries na ostrvu Skiatos

Plaža Kukunaties - pogled ka pučini

Plaža Kukunaties – pogled ka pučini

Sam naziv plaže u prevodu znači šišarka, a nije ni čudo, s obzirom na to da je u potpunosti okružena borovom šumom, odakle dopire prijatan miris borova, koji, ujedno, prave i prirodnu hladovinu. Plaža je vrlo dugačka, neobično lepa i spada među 10 najlepših plaža Mediterana. Sa potpuno sitnim žutim peskom koji se spušta i ispod površine čistog mora, stiče se utisak da na nekim mestima iz mora izranjaju grumenovi zlata, a i sama plaža se presijava kao da je posuta zlatnim šljokicama. Voda je topla i vrlo plitka, pa ukoliko imate decu, verujem da bi vam se ovakav tip plaže svideo.

Plaža Kukunaries

Plaža Kukunaries

Plaža Kukunaries - Skiatos

Plaža Kukunaries – Skiatos

Kombinacija plave boje mora, žutog peska i zelenih borova predstavlja pravi raj za oči i savršeno mesto za odmor, tako da, ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete letovati, ovu vam destinaciju toplo preporučujem.

Plaža Kukunaries na Skiatosu

Plaža Kukunaries na Skiatosu – pejsaž

2
Share with

Vera

O autoru

Diplomirani menadžer u turizmu. Studije završila u Novom Sadu, na PMF-u, smeru za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Nakon toga je završila i programiranje na IT Akademiji, tako da se profesionalno bavi Web Developmentom. A, poslom turizmologa se bavi tako što je sebe stavila u ulogu turiste i nekoga ko voli da istražuje i otkriva nove destinacije.


Sve od autora Vera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *